مبلمان اداری به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین اجزای محیط‌های کاری نقش بسزایی در بهره‌وری، زیبایی بیشتر  و حتی تعاملات روزمره کارمندان دارد. در این میان، انتخاب میان دو سبک مدرن و کلاسیک برای بسیاری از مدیران و طراحان داخلی یک چالش بسیار مهم است. هر دو سبک دارای ویژگی‌های خاصی هستند که باید با توجه به نیازها، اهداف و نوع کسب‌وکار انتخاب شوند. از این رو هر چقدر که نسبت به این دو سبک اطلاعات بیشتری داشته باشیم، می‌توانیم فضایی بهتر و استاندارد برای کارمندان مجموعه ایجاد کنیم. این مقاله به بررسی تفاوت‌های اساسی میان مبلمان اداری مدرن و کلاسیک می‌پردازد تا به شما کمک کند بهترین تصمیم را برای دکوراسیون فضای کاری خود بگیرید.

مدت زمان تقریبی مطالعه‌ی این مقاله 7 دقیقه می‌باشد.

تعریف مبلمان اداری مدرن و کلاسیک

برای درک تفاوت‌ها، ابتدا باید تعریفی دقیق از هر دو سبک داشته باشیم. همانطور که می‌دانید و از خود کلمات کلاسیک و مدرن پیدا است، تفاوت‌های بارزی بین این دو سبک وجود دارد. از این رو با در نظر گرفتن نیاز خود، و البته متراژ و بودجه در دسترس، می‌توان انتخاب بهتری از بین این دو سبک داشت. در یک تعریف کلی مبلمان مدرن، ریشه در اوایل قرن بیستم دارد و از ایده‌های ساده و مینیمالیستی نشأت می‌گیرد. این سبک با برخورداری از اشکال ظریف و تمیز، اشکال ساده و تمرکز بر عملکرد راحت و کاربردی تعریف می‌شود. استفاده از مواد و متریال‌هایی مانند فلز، چوب‌های خاص و یا پلاستیک همراه با برخورداری از طراحی ارگونومیک، از ویژگی‌های اصلی این سبک است.

تعریف مبلمان اداری مدرن و کلاسیک
تعریف مبلمان اداری مدرن و کلاسیک

در مقابل، مبلمان اداری کلاسیک ریشه در دوران تاریخی دارد و بازتاب‌دهنده شکوه و جلال آن دوران است. این سبک با جزئیات هنری، متریال‌های طبیعی و خاص همچون چوب مرغوب و منبت کاری‌های پیچیده شناخته می‌شود. مبلمان کلاسیک معمولاً القا کننده حس قدرت به مخاطب است و اغلب در دفاتر مدیران ارشد یا شرکت‌هایی با سبک دکوراسیون کلاسیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت‌های کلیدی میان مبلمان اداری مدرن و کلاسیک

طراحی و سبک‌شناسی

یکی از ویژگی‌های اصلی مبلمان اداری مدرن برخورداری از طراحی ساده، مینیمال و کاربردی است. در مبلمان مدرن خبری از جزئیات پیچیده نیست و تاکید بر سادگی و البته کاربردی بودن دارد. برخورداری از طرح‌های ساده، زوایای مشخص و استفاده از رنگ‌های خنثی (مانند سفید، خاکستری و مشکی) از ویژگی‌های بارز این سبک هستند.

تفاوت‌های کلیدی میان مبلمان اداری مدرن و کلاسیک
تفاوت‌های کلیدی میان مبلمان اداری مدرن و کلاسیک

اما در طراحی مبلمان کلاسیک ، توجه بیشتری به استفاده از جزئیات پیچیده و خاص می‌شود. در این سبک از منبت کاری‌های چوبی، پارچه‌های طرح‌دار و رنگ‌های گرم مانند قهوه‌ای و زرشکی استفاده می‌شود. مبلمان کلاسیک اغلب ابعاد بزرگتری به نسبت سبک مدرن دارند و بهترین گزینه برای ایجاد دکوراسیون اداری به این سبک هستند.

این را هم بخوانید: مدیریت هزینه‌ در خرید مبلمان اداری: راهکارهای هوشمندانه برای صرفه‌جویی!

 متریال و مواد اولیه مبلمان اداری مدرن و کلاسیک

مواد و متریال مورد استفاده یکی اصلی‌ترین تفاوت مبلمان اداری مدرن و کلاسیک به شمار می‌رود. از این رو در سبک مبلمان اداری مدرن از پارچه‌های راحت و سبک و یا حتی چوب‌هایی با همان ویژگی استفاده می‌شود. اما در مبلمان اداری کلاسیک از مواد و متریال باکیفیت همچون چوب گردو، بلوط و راش گرجستانی استفاده می‌شود. پارچه‌های مخملی یا چرمی نیز برای تکمیل مبلمان مورد استفاده قرار می‌گیرند که ظاهری خاص به دفاتر کاری شما خواهد بخشید.

 متریال و مواد اولیه مبلمان اداری مدرن و کلاسیک
متریال و مواد اولیه مبلمان اداری مدرن و کلاسیک

 کاربرد و عملکرد

مبلمان اداری مدرن از طراحی ارگونومیک پیروی می‌کند. از این رو برای محیط‌های کاری پر رفت و آمد مثل لابی و … بهتر است که از مبلمان به این سبک استفاده شود. اما در مقابل مبلمان کلاسیک جلوه بسیار بیشتری به نسبت سبک مدرن دارند. این سبک از مبلمان معمولاً برای جلسات رسمی یا محیط‌هایی که نیاز به جلب اعتماد و احترام دارند، مناسب است.

هزینه و سرمایه‌گذاری

یکی دیگر از تفاوت مبلمان اداری مدرن و کلاسیک با هم در خصوص هزینه و قیمت است. مبلمان مدرن به استفاده از مواد اولیه مقرون‌ به‌صرفه‌تر، معمولاً اقتصادی‌تر است. البته مواردی هم هستند که با بهره گرفتن از مواد اولیه با کیفیت بالا، ظاهری لوکس و قیمت بیشتری دارند. در مقابل هزینه‌های بالای مواد اولیه با کیفیت بالا و انجام منبت کاری های بسیار زیبا، مبلمان کلاسیک را به گزینه‌ای گران‌تر در طراحی دکوراسیون داخلی تبدیل کرده است.

هزینه و سرمایه‌گذاری
هزینه و سرمایه‌گذاری

چگونه میان مبلمان اداری مدرن و کلاسیک انتخاب کنیم؟

انتخاب میان این دو سبک باید بر اساس نیازها، هویت برند و بودجه صورت گیرد. در مرحله اول  اگر شرکت شما یک استارتاپ است، سبک مدرن با طراحی مینیمال و تجهیزات ارگونومیک بهتر پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود. اما اگر در یک کسب‌وکار حقوقی، مالی یا مشاوره‌ای فعالیت دارید، مبلمان کلاسیک می‌تواند فضای بهتری را در دفتر شما ایجاد کنند. با توجه به این نکته و کمک گرفتن از طراحان دکوراسیون داخلی، می‌توان بهترین سبک از مبلمان را انتخاب و خریداری کرد. با این تفاسیر اگر بودجه محدودی دارید، مبلمان مدرن گزینه بهتری برای استفاده در دفاتری هستند که با محدودیت بودجه و حتی فضا روبه‌رو هستند.  

این را هم بخوانید: مقایسه انواع سبک‌های مبلمان اداری: کدام سبک مناسب محیط کار شماست؟

مبلمان اداری مبلیران: پلی میان مدرنیته و اصالت

شرکت مبلیران یکی از برندهای پیشرو در زمینه تولید مبلمان اداری است که با ارائه محصولات متنوع در هر دو سبک مدرن و کلاسیک، نیازهای مختلف مشتریان را برآورده می‌کند. مبلیران با استفاده از مواد اولیه باکیفیت و طراحی‌های نوآورانه، محصولاتی را عرضه می‌کند که هم از لحاظ زیبایی و هم از لحاظ عملکرد بی‌نقص هستند. تمامی محصولات این شرکت با استفاده کردن از بهترین متریال و مواد اولیه مانند چوب‌های راش گرجستانی و پارچه‌های ترک، علاوه بر کیفیت، طول عمر بالایی نیز دارد. شما می‌توانید با مراجعه به وبسایت مبلیران، مدل‌های مختلف مبلمان این مجموعه را مشاهده کرده و در صورت نیاز با پشتیبانان مجرب مجموعه در ارتباط باشید.

مبلمان اداری مبلیران: پلی میان مدرنیته و اصالت
مبلمان اداری مبلیران: پلی میان مدرنیته و اصالت

مبلمان اداری مدرن و کلاسیک هرکدام ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارند. انتخاب میان این دو سبک به نیازهای سازمان و بودجه شما بستگی دارد. اگرچه سبک مدرن برای فضاهای پویا و مدرن مناسب‌تر است، سبک کلاسیک می‌تواند حس اعتبار و اقتدار را به فضا القا کند. در نهایت، با انتخاب هوشمندانه و بهره‌گیری از محصولات باکیفیت برندهایی همچون مبلیران، می‌توانید فضای کاری‌ای ایجاد کنید که هم زیبا و هم کاربردی باشد. در این مقاله سعی کردین تا با بررسی بیشتر تفاوت مبلمان اداری مدرن و کلاسیک، با ویژگی‌های هر کدام به صورت مجزا آشنا شده و بهترین گزینه را برای دفاتر کاری خود پیدا کنیم.